16 Mart 2017 Perşembe

Blog Sayfanıza Google Kutusu Arama Ekleme

En iyi okuyucu deneyimi sunması açısından bir blog sayfasının olmas sa olmazı 3 önemli konu vardır. Bunlardan ilki yorum sistemidir, böylece okuyucular hem birbirleriyle hemde blogun yazarı ile etkileşim halinde olabilirler. Buraya tıklayarak yorumları kapatıp açmayı öğrenebilirsiniz. İkinci olarak ise yayınlarınızda tarih damgasını göstermeniz, böylece okuyucu sayfanıza girdiği andan itibaren yayınınızın ne kadar eski olduğunu görebilecektir. Buradan blogspot da kayıtlarınızda tarih gösterme/gizleme nasıl yapılır görebilirsiniz. Üçüncü ve son olarak ise arama kutusu ki bu okuyucuların ilgilendiği diğer konuları daha kolay bulmalarını sağlayacaktır. Bu yazı da blogunuza google arama kutusu eklemeyi göstereceğim.


Eğer onaylı bir  Google Adsense hesabınız var ise bu yöntem le aramalar ile çıkan sonuçların arasına google reklam yerleştirecek ve siz reklamlar tıklandıkcada para kazanacaksınız.

Tüm bunları aşağıdaki bir kaç adımı takip ederek yapabilirsiniz.

Adım 1: Google özel arama sayfasına gidin
Adım 2: Aşağıda resimde gösterildiği sırayı takip ederek site adresinizi, sitenizin dilini ve isterseniz arama motoruna vereceğiniz ismi girin

Blog Sayfanıza Google Arama Ekleme
Adım 3 : Oluştura bastığınızda eğer onaylı bir adsense hesabınız var ve aramalardan para kazanmak istiyorsanız: Önce Kontrol paneline sonra ise açılan pencerede arama motorundan para kazanmayı aktif hale getirmeniz gerekecektir Bunu yaptığınızda adsense hesap detaylarınız altta görünür olacaktır.

Blog Sayfanıza Google Kutusu Arama Ekleme
Adım 4 : Daha sonra sol tarafta görünüm ve tarza tıklayarak istediğiniz sitili seçmeniz gerekiyor.
Blog Sayfanıza Google Kutusu Arama Ekleme
Adım 5: Görünüm ve tarzınızı seçtiğinizde sayfanın altında kaydet ve kodu ala bastığınızda yeni bir sayfada google arama için kodunuz görünecektir. Bu kodu kopyalayalım. 

Blog Sayfanıza Google Kutusu Arama Ekleme
Adım 6 : Blogger kontrol paneline giderek önce yerleşim sonra Gadget Ekleye basalım, açılan pencerede HTML/JavaScript i seçelim ve açılan pencereye az önce kopyaladığımız google kodunu yapıştıralım.

Blog Sayfanıza Google Kutusu Arama Ekleme

Adım 7 : Kaydettiğimiz HTML/JavaScript i istediğimiz yere konumlandırarak, düzenlemeyi kaydete bastığımızda artık google arama kutunuz sayfanıza eklenmiş olacaktır.

Umarım faydalı olmuştur. Soru ve Önerilerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.