2 Ocak 2017 Pazartesi

Blogger Ne Demek?

Blogger Ne Demek?
Bloglar kelime anlamı olarak bir web sayfası veya sosyal bir hesap üzerinden kişisel veya toplu olarak kayıtların girildiği ve bu kayıtların çoğunlukla yeni den eski tarihlere doğru gösterildiği web sayfaları veya sosyal hesaplardır.
Blog hesaplarına yazı yazan, bunların güncelliğini sağlayan ve gerektiğinde bakımını yapan kişilere de blogger denir.

Blog yayınları için tercih en çok tercih edilen platformlar blogger.com ve wordpress.com olsada blogger lar artık yazılı siteler dışına çıkıp youtube, facebook instagram ve bunlar gibi nerdeyyse tüm sosyal ağlarda da yer almaktalar. Bu tür blog tutanlara farklı isimler veriliyor, youtuber gibi.

Eğer blog yazmaya başlayacaksanız, teknik kısmı sizi korkutmasın. İlerde göreceksiniz ki teknik kısım blogger olmanın en basit tarafı. Önemli olan süreklilik ve blogger ınız için konu seçmek olacaktır.

Süreklilik önemlidir çünkü siz ortalama 6 ay gibi bir sürede sayfanıza trafik almaya başlar ve para kazanmak için kullanacağınız adsense benzeri programlardan onay alırsınız.

Konu seçimi önemlidir çünkü blog sayfanızın tutarlı olması önemlidir. Birbiri ile alakasız yayınlarınız daha sonraları başınızı ağrıtabilir. Seçtiğiniz blog konusu okuyucunun ilgisini çekebilmeli ve sizle uzun süreli bir yolculuğa çıkacak kadar malzeme sağlamalıdır. En çok tercih edilen blog konuları yemek tarifleri, moda, gezi notları, yeme içme yerleri ve teknoloji olarak sıralayabiliriz. Peki siz blog sayfanız için hangi konuyu seçeceksiniz? Konunuz özgün ve bir yerlerden kopyalanmamış olmalı. Mesela yaşamınız la ilgili olabilir, oynadığınız bir oyun, çocuğunuzun ev ödevleri, gezi notlarınız kısacası içimizden gelen her konu blogger olmanız için yeterli olacaktır.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.